Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kesztyűt húztam az iPhone-nal

2011.12.19

 Elég régóta szemezek egy olyan kesztyűvel, amiben tudom kezelni a telefonomat. A megoldás persze kézenfekvő. Az iPhone-nal egyidősek azok a kesztyűk, amikben lehet kezelni a taccsszkríneket, mert anyaguk olyan, hogy érzi a telefon, ha hozzá nyúlnak egy ilyenben. Régóta megvan tehát az igény, de valahogy nem vitt rá a lélek, hogy rendeljek. Hagytam a francba, és inkább nem telefonoztam, vagy ami a valószínűbb, reflexből felejtettem melóhelyen/otthon a kesztyűm. Probléma megoldva, és még pénzt is takarítottam meg. Sőt! Gratulálok magamnak! Sikeresen lemondtam egy újabb felesleges hülyeségemről.

 mujjogloves_480_2.jpg

Aztán a minap bejeletkezett egy holland fazon; ugyan, népszerüsítsem már a terméküket, ami egy - na mi? -, egy ezüsttel össze-vissza szőtt kesztyű. Az ezüst vezeti az elektronokat (vagy mi?), ami meg jó az iPhone kijelzőjének. A lényeg: kezelhető vele a készülék. Szuper! Elkezdtem a kollégával levelezni, ugyan már küldjön egy tesztalanyt, mégis hitelesebb a dolog, ha úgy ajánlom, hogy kipróbáltam.  >:) Siker! Jön az áru.

 

mujjogloves_480.jpg

 

Rohanok haza! Drágám! Ezt figyeld, mit intéztem magamnak! A szokásos lelkes és figyelmes bólogatás helyett jön az összetört válasz: - Ezt szerettem volna karácsonyra neked meglepinek. A napomat azzal töltöttem, hogy megismertem a földkerekség minden efféle kesztyűjét...

De kedves tőle! Mármint a szándék. Mert persze nem várok karácsonyig. Egy hét elteltével meg is érkezik a termék.

Kibontva kb. mint egy spáros zokni, izlésesen eszkimós papírlappal összefogva. Minőségi darab az egész. Az érzéki tapicskolásért felelős fémes szálak, mint jóapám megmaradt frizurájában az ősz hajszálak, úgy vegyülnek a sötét szövet közé. Semmi faxni (fakszni?), felveszem, kényelmes, de nem izzadok bele túl gyorsan, tehát -10 fokban tuti elfagynak majd az ujjaim. Sebaj, megéri. A telefont kezelni lehet benne, de a levélírás már igényel némi türelmet. Vagy kicsit többet is, mint kellemes lenne, de ezt tudtuk előre. Mosni nem igazán ajánlott, talán csak lögybölni. Inkább vigyük be a zuhany alá vagy a jakuzziba, de akkor se rángassuk meg túlzottan. Ennél többet nem bír a high-tech okosság benne.

 

mujjogloves_480_3.jpg

 

A cuccból van két típus: egy sport változat és egy csumpi. Én ez utóbbit kaptam. A sport vékonyabb anyagú, így támogatva állítólag, hogy az izzadság eltávozgasson a bőrünk felületéről. Ez nem tudom mennyire működik, de a direkt sportgearnek titulált Adidas futókesztyűm amikor le kell húzni, csak a bőrömmel együtt hajlandó távozni, köszönhetően a vékony ragasztórétegként működő izzadtságnak. Ennél csak jobb lehet.

 

mujjogloves_480_4.jpg

 

A terméket a Mujjo nevű cég gyártja. Ők azt is kielemik, mint a kesztyű nagy tudományát, hogy annak teljes felületével lehet az érintésérzékeny kijelzőket kezelni, mert hát az egész kesztyű szövete át van ezüstözve. Azt nem tudom, ennek mi értelme van, mert pl. a kézfejemmel igen ritkán macerálom a telefont, de jól hangzik. Ők mindenesetre nem spóroltak, nem tökörésztek érintésszimuláló felületek ujjbegyre ragasztgatásával. Beszőtték az egészet ezüsttel, amitől amolyan szép "mákos" vagy melírozott lett. Jól néz ki, na.

 

mujjogloves_480_5.jpg

 

Akinek szintén tetszik, az vegye, vigye. Mostani árfolyamon számolva 8300 forintból megvan postával együtt.

http://www.mujjo.com/mujjo-touchscreen-gloves

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.